Udlændingeadvokater går frem med skarp kritik af Støjberg-sagen

Quote

Tre udlændingeadvokater melder sig ind i debatten om Støjberg-sagen. De mener, at der er blevet administreret ulovligt i sagen. En af dem er formand for Foreningen af Udlændingeretsadvokater Jytte Lindgård. Lindgård konkluderer at ministeren ”udtaler sig så forskelligt, at hun på et tidspunkt har talt ukorrekt.” Læs mere om Lindgård og de andre advokaters kritik i Politikens artikel.

FAU vil have forbedret forholdene på Kærshovedgård

Quote

Ifølge ny rapport vurderer Den Danske Helsinki-komité, at forholdene på udrejsecenteret Kærshovedgård risikerer overtrædelse af den europæiske menneskeretskonvention, og tidligere fængselsleder Bodil Philip siger at forholdende kan: “sidestilles med dem i åbent fængsel… er værre end åbent fængsel.” FAU vil finde egnede sager om forholdene, som kan prøves i retten. Formand Jytte Lindgård siger: “Vi ønsker simpelthen at få ryddet op i tålt ophold. Det skal ikke være et fængsel…” Læs mere om historien i Politikens artikel af Frank Hvilsom.

Brev til Justitsministeren angående hemmelige politirapporter

Quote

Den 15. maj og 16. maj publicerede Politiken to artikler angående politirapporterne om udsendelsen af Alireza Rafie og 15 andre asylansøgere. Ifølge Politiken findes der to rapporter om begivenhederne. Rapporten som advokaterne for de tvangsudsendte kan læse, og en fortrolig rapport fra Rigspolitiet til Folketinget. Den fortrolige rapport fortæller en meget mere dramatisk historie i forhold til den offentlige. FAU vil have åbenhed for at sikre det enkelte individ og derfor sendte Jytte Lindgård, på vegne af FAU, et brev til Justitsminister Søren Pape Poulsen angående Politikens artikler. Læs Lindgårds brev her.